Enciclopedia Banatului

Български English Français Deutsch Magyar Română Српски 

Partner

Projekat Rastko

Uzdinci obeležavaju pola veka naivnog slikarstva

Verzija gotova za štampanje

        

Rumunske slikarke davne 1961. godine su započele sa svojim aktivnostima u oblasti naivnog slikarstva. Sledeće, 1962. godine, pre pola veka su i zvanično registrovane.  U subotu, 8. decembra, u Galeriji Doma kulture u Uzdinu biće obeleženo 50 godina od registracije njihovog postojanja. 

 

 

 

Svečana ceremonija obeležavanja ovog značajnog jubileja počinje u 17 časova. Biće otvorena izložba slikara naivne umetnosti iz Uzdina. U okviru svečanosti biće otkrivena spomen ploča posvećena slikarkama koji su ostavile značajnog traga u našem slikarstvu a koje više nisu među nama. Takođe, biće predstavljena i knjiga autora Vasile Barbu "Cartea de aur a picturi naive din Uzdin ". Knjiga je izdavana u saradnji sa Domom kulture " Doina " Uzdin, koji su istovremeno i inicijatori ove akcije.

Nakon svečanog otvaranja izložbe, predstavljanja knjige i otkrivanja spomen ploče biće u okviru kulturno – umetničkog programa najpre dodeljene diplome i plakete onima koji su dali svoj doprinos u razvijanju uzdinskog naivog slikarstva. Gosti iz Rumunije predvođeni prof. Ćiprian Ćipu će biti zaduženi za kulturno-umetnički program koji će uslediti.
 
 
Stela Neda

Copyright © 2006-2017 Projekat Rastko Rumunija. Sva prava zadržana.

ПРОМЕЊИВА СЛИКА
Ко је на порталу?
Тренутно су на вези 0 корисника и 0 гостију.
Правило: ПОШТОВАЊЕ

 

Пријављивање
Статистика
Српски
  • 236 слика
  • 272 чланака
Анкета
Da li vam se sviđa sajt Banaterra?: