Enciclopedia Banatului

Български English Français Deutsch  Magyar Română Српски 

BANATERRA (română)

Site-uri partenere

Copyright © 2006-2015. Asociatia Banaterra. Toate drepturile rezervate.

Scatiu - Carduelis spinus

Specie sedentară, îl întâlnim vara în zona montană, iarna coboară în zonele joase străduit în aflarea hranei. Masculul are penajul verde-gălbui cu pieptul galben, creştetul şi bărbia negre iar aripile negre cu galben. Se deosebeşte de cănăraş (Serinus serinus) prin creştetul negru la mascul, marginea cozii şi penele lungi din aripă tivite cu galben, la ambele sexe. Cuibăreşte în zona montană, plasându-şi cuibul la capătul unei crengi, la mare înălţime.

Se hrăneşte cu seminţe sau fructe, mai rar cu insecte.

În Timişoara poate fi observat numai în sezonul rece, în stoluri eratice, în căutare de hrană.

 

Foto: Iosif Szabo

 

Sursa: Timişoara şi păsările ei“ – Dan Stănescu – Lucian Pârvulescu

Editura „Tempus“, Timişoara - 2008

Imagine aleatoare

Sondaj

Sondaj de opinie privind interesul față de istoria recentă a Banatului (1938-1956) - Posibile titluri de cărți:
Română
  • 2196 imagini
  • 4170 articole

Display Pagerank