Enciclopedia Banatului

Български English Français Deutsch  Magyar Română Српски 

BANATERRA (română)

Site-uri partenere

Copyright © 2006-2015. Asociatia Banaterra. Toate drepturile rezervate.

Remiza de locomotive Subcetate

 

      Remiza de locomotive Subcetate a fost construită în anul 1908 pentru a asigura remorcarea trenurilor pe tronsonul Subcetate-Bouţari, fiind situată în
imediata vecinătate a ramificaţiei liniei în direcţia Haţeg-Caransebeş a staţiei Subcetate.
      Avea în dotare trei linii, dintre care una era prevăzută cu un aparat scufundător de osii (zencanal) special amenajat pentru procesul de întreţinere şi reparaţie a mecanismului dinţat cu care erau dotate locomotivele din seria 40D cu aderenţă mixtă, utilizate exclusiv pe secţia de remorcare Subcetate-Bouţari. Atelierele anexe de strungărie, de forje şi cel mecanic, precum şi placa turnantă acţionată manual asigurau întregul ansamblu al procesului de remizare a locomotivelor.
      La început Remiza Subcetate a avut administraţie proprie, în aceeaşi clădire aflându-se birourile, şcoala şi dormitorul personalului. Ulterior ea a fost afiliată depoului de locomotive Petroşani.
      Castelul de apă prevăzut iniţial cu o pompă cu abur Worthington, extrăgea apa dintr-un puţ forat la nivelul freatic al râului Strei, aburul necesar fiind produs de un cazan vertical la o presiune de 8 atm. Castelul asigura debitul de apă necesar nevoilor proprii ale remizei şi a celor două coloane hidraulice existente în incinta staţiei Subcetate.
 


Imagine aleatoare

Sondaj

Sondaj de opinie privind interesul față de istoria recentă a Banatului (1938-1956) - Posibile titluri de cărți:
Română
  • 2196 imagini
  • 4170 articole

Display Pagerank