Enciclopedia Banatului

Български English Français Deutsch  Magyar Română Српски 

BANATERRA (română)

Site-uri partenere

Copyright © 2006-2015. Asociatia Banaterra. Toate drepturile rezervate.

Ivănescu, Valentin - Cronica ilustrată a Regionalei C.F.R. Timişoara

Cuvânt înainte
 
 
      Căile ferate sunt o mândrie a Banatului şi constituie, în acelaşi timp, una dintre cele mai dense reţele de căi ferate din zona dunăreană. Timişoara este legată de Bucureşti prin Magistrala feroviară 900 care însoţeşte paralel cursul şoselei internaţionale. Legătura cu Europa Centrală şi Occidentală este asigurată direct, pe relaţia Timişoara – Cenad (unde este în curs de reluare şi legătura feroviară cu M.A.V.), şi indirect prin Arad – Curtici, respectiv Arad –Nădlac. Municipiul de pe Bega este legat de Banatul sârbesc pe relaţia Timişoara - Jimbolia, iar de Belgrad, prin Stamora – Moraviţa. Liniile ferate Timişoara –Arad şi Lugoj – Deva asigură legături directe între cele două Magistrale (200-900) care străbat reţeaua Regionalei C.F. Timişoara. O reţea de căi ferate secundare sau locale leagă între ele principalele oraşe şi localităţi bănăţene pe o rază de până la 100 km.
      Regionala de Căi Ferate Timişoara , prin aşezarea sa geografică, reprezintă o zonă de intersecţie a magistralelor internaţionale de transport feroviar care leagă vestul şi estul Europei. Acoperind în bună parte suprafaţa Banatului istoric, ea este cuprinsă între Regionalele de Căi Ferate: Cluj (N-NE), Craiova (S-E), apoi Căile Ferate din Serbia (ZS) la sud-vest şi Căile Ferate Maghiare (M.A.V.) la vest. Regionala C.F. Timişoara se întinde pe suprafaţa a şase judeţe , însumând un număr de peste 3300 km de linie fiind singura din ţară pe raza căreia se regăsesc toate tipurile de instalaţii Semnalizare-Centralizare-Bloc (S.C.B.) în funcţie,de pe teritoriul României.
       Volumul de faţă este rodul pasiunii mele pentru calea ferată, pentru protagonistele ei de mare spectaculozitate – locomotivele (în special cele cu abur). Fascinat încă din copilarie de “bolizii de oţel”, m-am apropiat atât de mult de obiectul pasiunii mele încât, pentru o scurtă perioadă de timp, am lucrat chiar ca mecanic ajutor la Depoul de locomotive C.F.R.Timişoara. Aşa am simţit atunci, la 21 de ani, că trebuie să dau curs nevoii de a cunoaşte cât mai bine şi viaţa ceferiştilor (bunicul dinspre mamă fusese inspector în ramura Mişcare). Am ales, prin urmare, să mă supun acestui sacrificiu (cuvântul nu este deloc prea tare având în vedere dificultatea meseriei) chiar dacă părinţii n-au fost prea încântaţi de asta. Tatăl (medic cardiolog) a insistat că trebuie sa fac o facultate, astfel încât am înţeles ( şi   spre binele meu, până la urmă) că nu e bine să-l supăr. M-am retras, aşadar
(cu părere de rău), de la depou pentru a urma studii superioare. Pasiunea mea pentru trenuri însă a rămas şi mă va urmări până la capăt.
      În această lucrare intitulată Cronica Ilustrată a Regionalei de Căi Ferate Timişoara am încercat să sintetizez principalele aspecte ale vieţii căilor ferate din Banat (şi zonele adiacente), de la înfiinţarea lor şi până azi. Sunt prezentate integrat, deşi tehnic şi rezumativ, doar două din componentele de bază ale unei administraţii feroviare la nivel regional, respectiv secţiile de circulaţie şi unităţile de bază din ramura exploatare tracţiune (depouri şi remize). Un viitor proiect lărgit şi desigur integrat ar putea cuprinde şi alte domenii de activitate feroviară la fel de interesante ca şi cele surprinse în prezentul volum. Infrastructura căii ferate, de pildă, - în sine- este un alt subiect fascinant fie şi numai prin lucrările de artă (poduri, viaducte, tuneluri). Volumul beneficiază de un capitol final deosebit, dedicat tuturor lucrătorilor de la Calea Ferată, un consistent album fotografic intitulat Amintiri pe drum de fier în care sunt reproduse numeroase ilustrate şi fotografii absolut inedite din colecţia autorului şi din colecţii private.
      Autorul prezentei lucrări ţine să mulţumească domnilor Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Răzvan Hrenoschi, şeful Serviciului Relaţii Publice al C.J.T., doamnei Păuna Löw, vicepreşedinte al Asociaţiei Filatelice din Timişoara şi domnului Ioan Danciu, pensionar C.F.R., pentru sprijinul primit în editarea acestei cărţi.
     Cu mult respect mă închin în faţa memoriei Inginerului Florian Goga pentru materialul documentar la care am avut acces în derularea acestui proiect.
     De asemenea mulţumirile mele se îndreaptă către: Ing.Şerban Lacriţeanu (Bucureşti), Ing.Ilie Popescu (Bucureşti), Ing.Silviu Dârlea (Arad), Ing.Gabriel Răduţ (Simeria), Ing.Andrei Berinde (Braşov), Ing.Ottmar Löffler (Neckarsulm, Germania), Mec.Instr.Corneliu Trâmbiţă (Lugoj), Mec.Instr.Alexandru Jebelean (Timişoara), Mec.Instr.Mihai Bian (Sibiu), Florin Lupescu (Târgovişte), Mec.Ioan Botez (Caransebeş), Milentie Ivan (Timişoara), Octavian Leşcu (Timişoara), Mihai Comşa (Timişoara), Vali Corduneanu (Timişoara), Adalbert Balint (Timişoara), care mi-au pus la dispoziţie material documentar, imagini şi fotografii şi nu în ultimul rând, pensionarilor ceferişti de la care am cules de-a lungul anilor (adevărată arheologie feroviară) numeroase fotografii inedite.
     Mi-au fost alături, pe parcursul derulării acestui proiect, Ec.Elena Cărăuşu (tehnoredactare), Prof.Loredana Milincu (corectură) şi Ioan Dandu (consultanţă).
 
                                                                           Ing. Valentin Ivănescu
                                                                          Buziaş,1 octombrie 2009
 
 

 

Locomotivă din seria 220 pe placa turnantă a
remizei 2 în Depoul Timişoara în 1926

 

 
____________________
 
NOTĂ BANATERRA: Dimensiunea uriaşă a fişierului original (143 Mb) ne-a obligat să ştergem imaginile din text. Imaginile sunt inserate separat. Pentru a le accesa, inseraţi „Valentin Ivănescu“ în motorul de căutare al Banaterrei.
 
 
AtaşamentMărime
cronica_ilustrata_a_regionalei_cfr_timisoara.pdf329.96 KB

Imagine aleatoare

Sondaj

Sondaj de opinie privind interesul față de istoria recentă a Banatului (1938-1956) - Posibile titluri de cărți:
Română
  • 2196 imagini
  • 4170 articole

Display Pagerank