BANATerra - a Bánság enciklopédiája. Készítette a Projekt Rastko Románia Egyesület
[ Nyitóoldal ][ A BANATerra projektről ][ Bánsági könyvtár ][ Linkek ][ Kapcsolat ]
.
A
A
B
C
D
E
E
F
G
H
I
I
J
K
L
M
N
O
O
O
O
P
R
S
T
U
U
U
V
W
X
Y
Z
 
A BANATerra projektet a Temesváron bejegyzett "Projekt Rastko Románia Egyesület" kezdeményezte és gondoskodik továbbfejlesztéséről is.
Miért „BANATerra“? 

Miért BANATerra? Azért is, mert a "Projekt Rastko Románia Egyesület"-nek még két olyan kulturális terméke van, amely tartalmazza a "Terra" kifejezést, éspedig: "LITerra", amely egy olyan digitális kiadványsorozat, amely irodalmi termékek fordítását tartalmazza, románból, illetve román nyelvre, valamint "ARTerra", amely szépművészeti digitális kiadványokat tartalmazz. Célunk volt, hogy a név gondolatébresztő és különleges is legyen, név amely megjegyezhető és amely a látogatókban a tájegység fogalmát sugallja. 
Miért BANATerra? Azért is, mert az évek folyamán rengeteg, a Bánságról szóló, digitális formátumú anyag látott napvilágot amely, megfelelő módon feldolgozva és ismertetve, rendkívül hasznos lehet olvasónak, kutatónak egyaránt. Meggyőződésünk, hogy Önök is, kedves olvasóink, küldenek nekünk dokumentumokat és képeket a saját környezetükből, helyiségükről, értékes segítséget nyújtva ezen projekt sikeréhez.
Miért BANATerra? Nem utolsó sorban azért is, mert az Európai Unióban igen nagy hangsúlyt helyeznek a régiók értékeinek ismertetésére, hasznosítására, és a Bánság jelentős értékekkel büszkélkedhet. Jelenleg még nem tervezzük a projekt határokon átnyúló kiterjesztését - ideértve a Duna-Körös-Maros-Tisza eurórégiót, amely a történelmi Bánság területét jelenti - hanem, az Önök segítségével is, egy olyan anyag létrehozását, amely idővel akár egy igazi "enciklopédia" is lehetne.

Az oldal indítása: 2006 október 9
A domén regisztrációjának dátuma: 2006 november 13

All content copyright 2006 Proiectul Rastko Romania & Kladiva Ottmár. All rights reserved.