Postaláda

Kedves barátaink, olvasóink!
Mivel egyre több levelet kapok az enciklopédiával kapcsolatban, gondoltam azokat közzé teszem, hiszen másokat is érdekelhet tartalmuk. Vannak észrevételek, kritikák és kérések is köztük, tehát esetleg olvasóink is segíthetnek némelyik esetben.

Észrevételek

Kérések

Masong József kérdése:  Tisztel Uram ! Figyelemmel kísérem az Önök portálját és nagyon tetszik a sok olvasnivaló. Küldök két fotót a családomról abban a reményben hátha választ kapok valakitől aki felismeri őket. Mert a mellékletben szereplő adatokon túl nem tudok többet róluk, kivétel a nagyapám.
Őszinte tisztelettel  Maszong József

Képek, magyarázó szöveg

Pausz Mihály Gyula levele: Tisztelt Kladiva Ottmár! 1810.aug.10-én Pausz József újvidéki bíró Bécsben kelt királyi adományt vett a Krassó megyei Ohaba-Lunga (Hosszúszabadi) helységre, melyről szóló adománylevelet Krassó vármegyében azon évi október 25-én kihirdetteti. Az adománylevélben Pausz Józsefen kívül említettek: neje Radoicsics Zsuzsanna, gyermekei: István, József, Gusztáv-Adolf, Mária. Az adományszerzőnek fia István (Győrben tanult a Jogakadémián) Krassó vármegye főbírája lett. Az ő fiai: János, Kálmán is jogászok. Mellékelem a címert. Mivel kutatom a Pausz család történetét, érdekel minden ami velük kapcsolatos. Ha bármi is ismert Ön, Önök előtt hálásan megköszönném. Kutatási lehetőségek, -helyszínek stb.. Szívesen a helyszínre is utaznék, ha ott konkrétumokat találnék. Mivel már nyugdíjas vagyok ezért idővel rendelkezem, de anyagilag csak a szerényebb anyagi megoldásokat tudom választani. Válaszát tisztelettel várom: Pausz Mihály Gyula , H-9022 Győr Rólam illetve a kutatásaimról bővebben:
http://web.t-online.hu/edesemil/edemhonlap/pausz.html

Pausz-címer; Ohaba-Lunga címere

Jakabffy B. Gábor levele:
Tisztelt Kladiva Uram!
Remélem soraim jó erőben és egészségében találja.
Először is szeretnek gratulálni szépen megszerkesztett honlapjukhoz.
Nevem Jakabffy Gabor Bela, Budapesten születtem és 30 éve Hollandiában élek.
A helyi viszonyokat jobban ismerve, szeles kapcsolataira való tekintettel fordulok Önhöz segítségért.
Szeretnem felvenni a kapcsolatot a karansebesi és lugosi "Romai katolikus" plébániával. E-mail vagy telefonszám megszerzése erejéig kérném szíves segítségét.
Őseim gyökerei Erdélybe vezethetők vissza és fellegvaruk Krassó-Szörény vármegye volt. Plébánián található bejegyzések érdekelnének családtagjaimmal kapcsolatosan az 1800-as évekből, ha még léteznek? 
Talán nem veszi tőlem tolakodásnak, ha egyúttal felhívom figyelmét a következő családi honlapra:
http://members.chello.nl/gajakabffy/Csaladfa.htm
Adattár oldala, sok ismerős névvel:
http://members.chello.nl/gajakabffy/BukGunJakMesAdattar/default.htm
Szíves segítségét előre is köszönöm. Addig is kívánok jó egészséget, sok-sok örömteli nappal, sikerrel, nevetéssel!
Maradok Tisztelettel,
Gabor B Jakabffy
Megjegyzések:
1. A keresett adatokat megtaláltuk, elküldtük.
2. A honlapok jók, érdekesek, remélhetőleg az enciklopédiába is "átemelünk" adatokat.

Vegyes

Mark Bicsak írta: Hello. My name is Mark Bicsak. My grandmother who raised me; her maiden name was Tyukody. My grandfather was one of seven brothers in Michigan; last name Bicsak. Both Hungarian.
(Az alábbi képpel kapcsolatosan)