Bugariu, Pr. dr. Valentin (coordonator) - „Arhanghelul“ din Birda. 5 ani în slujba comunității parohiale

versiune gata de tipărireSend by emailPDF version
Bugariu, Pr. dr. Valentin (coordonator) - „Arhanghelul“ din Birda. 5 ani în slujba comunității parohialeRevista de cultură și religie rurală ,,Arhanghelul” din parohia Birda se află la ceas aniversar. Se împlinesc anul acesta 5 ani de apariție neîntreruptă a acestei publicații pentru credincioșii parohiei și cei ai filiei Sîngeorge.
Fiecare număr a fost prezentat în bisericile parohiei după finalul Sfintei Liturghii.
Revista a continuat misiunea religioasă la casele credincioșilor ducând dincolo de zidurile lăcașului de cult Cuvântul ziditor plin de certitudine al Mântuitorului Iisus Hristos, o candelă din lumina credinței, un potir al nădejdii și un vas al dragostei creștine.
Dincolo de cele opt pagini cu rubrici permanente, revista a fost însoțită și de alte materiale: calendar creștin-ortodox de buzunar, pliante, cărți poștale, icoane, precum și de volume dintr-o colecție catehetică intitulată ,,Colecția Arhanghelul” din care au apărut deja două volume.
„Arhanghelul” se dorește a fi o voce care îndrumă și încearcă să coaguleze o comunitate parohială dispersată atât fizic, cât și structural. Ea încearcă să aducă un cuvânt de învățătură, câteva urme ale trecutului, dar și abordări religioase realizate de copiii din Birda și Sîngeorge.
Publicația a fost martoră a activităților desfășurate de Parohia Birda timp de 5 ani de la rugăciunea euharistică, la felurite inițiative catehetice dar și la acțiuni filantropice. Credem că prin consemnarea acestora, -ea- rămâne un mesager, o mărturie vie a rolului Bisericii în viața comunității locale.
Faptul că în paginile acestei reviste au publicat articole personalități ale Banatului, că a participat la Concursuri de reviste parohiale, obținând în două rânduri: Premiul I, că s-a bucurat de aprecierea Mitropolitului Banatului ne îndreptățește să continuăm munca de izvodire a acestui buletin trimestrial.
Totodată mulțumim tuturor pentru cuvintele de apreciere la adresa revistei de la Birda, în partea a doua volumul a adunat între coperte: articole socotite a fi reprezentative, un scurt studiu monografic, precum și ilustrații care au apărut de-a lungul timpului în revistă.
Gânduri de gratitudine îndreptăm către credincioșii parohiei și filiei, de la cei mai mici până la cei mai mari care au contribuit prin faptele lor la apariția fiecărui număr, fiind totodată și primii ei cititori.

Preot Valentin Bugariu
AtaşamentMărime
arhanghelul._revista_de_cultura_si_religie_rurala._birda_jud._timis_2012-2017_1.pdf17.25 MO

Scriitorii și Internetul

...

Micea Pora

"Legătura  mea  cu  internetul, admitând  că  sunt  şi  scriitor, este  în  primul  rând  una  de  necesitate. Nu  aş  putea  fără  acest  mecanism  extraordinar  să  întreţin  legături  rapide, constante, cu  prieteni, reviste, tot  felul  de  bârfitori,  unii  chiar  cu  haz, să  fiu  cât  de  cât  la  curent  cu  ce  se  mai  scrie,  se  mai  spune,  cu  prioritate  în  lumea  literară. 

Dan Florița-SeracinApariţia internetului, a celui mai important nou mijloc de comunicare, a revoluţionat literalmente într-un timp extrem de scurt lumea. Scriitorimea s-a dorit curând implicată în fenomen, sedusă de facilitatea inimaginabilă, până mai deunăzi, a răspândirii literaturii.
Ion Pachia-TatomirescuO mulţime de „unghiuri de fugă“ înrăzărit-semantică este de aşteptat a se releva dinspre binomul tradiţional („clasic“ / „postmodernist“) – modern („modernist“, „avangardist“ „transmodernist“ etc.), desigur, prin binevenita „anchetă“ despre relaţia Scriitor-Internet...
Cristian ContrașÎntr-o bună dimineață, când poetul orășelului nostru se trezi în patul lui, după o noapte de vise zbuciumate, își dădu seama că lumea din jurul lui s-a schimbat. Când a ajuns la ziarul de mic tiraj la care lucra, directorul l-a chemat în biroul lui și i-a spus că nu mai are nevoie de el. 
Liliana ArdeleanMă întrebaţi despre relaţia mea cu internetul. Poate cel mai adecvat răspuns este faptul că am fost pentru o vreme directorul editorial pentru România al editurii on-line Globus, din S.U.A.  De la bun început am considerat că internetul poate constitui o poartă de relansare a literaturii, în special către tineri.
Constantin-Tufan StanConstantin-Tufan Stan - Internetul, una dintre minunile tehnologiei informaţionale contemporane, a devenit un instrument de lucru indispensabil pentru orice cercetător care se respectă, invitând la fascinante incursiuni în spaţiul bibliotecilor virtuale. 
Constanța MarcuConstanța Marcu - Anul 2003 a fost anul în care am început să  descopăr (cu multă insistenţă şi răbdare, ce-i drept) binefacerile uimitoare ale lumii virtuale. Începusem să lucrez la Acoperământul (Jurnalul închipuit al Mariei de Mangop), Editura Augusta Artpress, 2004.
Eugen DorcescuEugen Dorcescu - Cu mulţi ani în urmă, prin 2000, cred, Duşan Baiski m-a anunţat că, într-un impuls de gentileţe colegială, postase pe Internet una din cărţile mele – Pildele în versuri (Editura Marineasa, 1998).
Ion Marin Almăjan

Etnografie

Vizitatori Banaterra

Display Pagerank